Tommie Jochems derde in ONK Enduro in Vorden

Tommie Jochems van het WPM KTM team is in het ONK Enduro in Vorden derde geworden. Jochems kende een moeilijke start van de enduro maar herpakte zich later in de wedstrijd en wist nog derde te worden. Robin Nijkamp werd vierde in de E2/3 klasse en Jarno Zandbergen pakte een zesde plaats in de E1 klasse. Marc Zomer en Nina Klink gingen niet van start in Vorden.

De dag van Tommie begon koud en stroef. Nadat hij een week vol gesnotter en gehoest had, was de eerste ronde niet optimaal. Hij kwam twee keer ten val in de derde proef omdat deze voor zijn longcapaciteit iets te lang was, terwijl dit normaal geen probleem is. De tweede ronde verliep stabiel en hij begon zich iets beter te voelen. Hij versterkte zijn vierde plaats in de E1 klasse en de top drie leek gevlogen te zijn. In de laatste ronde kon hij het goed volhouden en werden zijn tijden steeds beter. Hij wist de schade te beperken en met een paar goede tijden in de laatste dubbele proef, wist hij derde te worden in de E1 klasse en in de scratch!

Commentaar Tommie Jochems: ‘’Al met al niet slecht, had er meer in gezeten? Dat zullen we niet weten voor vandaag. Het verschil met de eerste twee was aanzienlijk maar niet onmogelijk bij 100% fitheid. Voor nu even geen ONK en op naar Spanje voor de zesdaagse over 1 week!’’

Robin Nijkamp had in het begin niet het juiste gevoel om met alle vertrouwen de proeven in te gaan en daarom begon zijn dag moeizaam. In proef 3 had hij in de eerste ronde last van zijn armen. Gedurende de dag begon het wel steeds beter te gaan. In de laatste ronde moesten de proeven twee keer gereden worden om op deze manier meer proeftijd te krijgen. Robin wist er in de E2/3 klasse een vierde plaats uit te halen.

Jarno Zandbergen begon veelbelovend aan de enduro. In de eerste proef ging het goed en zat hij lekker op de motor. Dit resulteerde in een goede tijd. Ook in de rest van de dag ging het goed en wist hij snelle tijden neer te zetten in de proeven. Verder heeft hij niets geks mee gemaakt en sloot hij de dag af op een zesde plaats in de E1 klasse en op een negende plaats in de scratch.

Verschillende leden van het WPM team zullen nu afreizen naar Spanje om daar deel te nemen aan de zesdaagse!

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search