Jochems en Nijkamp derde in ONK Enduro in Hellendoorn

Het WPM KTM team kwam afgelopen zaterdag aan de start bij het ONK Enduro in Hellendoorn. Het beloofde een zware dag te worden door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement. Uit voorzorg hadden ze de wedstrijd voor de Nationalen al ingekort van 3 naar 2 ronden. Proef 1 was de welbekende diepe zandkuil proef door het bos. Veel knipgaten stonden vol water, wat het moeilijk maakte. Proef 2 was een kruip en sluip proef. Door het vele water was het erg glad en werd de proef eigenlijk één lang spoor op veel plekken. Proef 3 was de dauwpop proef, welke vergelijkbaar was met proef 1, alleen deze kende een erge modderige start en finish doordat dit op de crossbaan plaats vond.

Met Robin Nijkamp ging het rijden gelijk lekker. Wel was hij voorzichtig omdat alle gaten vol met water stonden. Vooral in proef 2 was het slecht omdat het vol lag met modder sporen. In de E2/3 klasse wist Robin derde te worden en eindigde op een achtste plaats in de scratch.

Tommie Jochems taste in de eerste ronde wat af en nam geen risico’s. Het water kwam hem zelfs in de bril te staan. Het waren hele lastige omstandigheden. Na twee ronden stond Tommie op een vierde plaats in de E1 klasse en op een vijfde plaats in de scratch. In de laatste ronde kwam hij terug in zijn ritme en wist hij er toch nog een derde plaats uit te halen omdat de eerste twee rijders hier een maatje te groot waren.

Modder is absoluut niet het ding van Nina Klink maar met de zesdaagse in het vooruitzicht en wetende dat dit de laatste keer zou zijn dat ze op de motor zou zitten voor die tijd, besloot ze om geen grote risico’s te nemen.

Nina kon over de tijden van proef 1 nog redelijk tevreden zijn maar proef 2 lag haar totaal niet. Hier kwam ze in de tweede ronde ook nog vast te staan. Proef 3 vond ze erg lastig en dit had tot gevolg dat ze hier in de tweede ronde tot drie keer toe ten val kwam waardoor haar tijd niet goed was. Hierdoor zat er niet meer in dan een 23ste plaats.

Nina is zich nu aan het klaar maken voor de zesdaagse in Spanje. Hierdoor zal ze aankomende zaterdag niet starten in de ONK Enduro in Vorden. Dit is te kort dag omdat haar motor op zondag al richting Spanje vertrekt.

Marc Zomer kwam de eerste ronde goed door en stond er na deze ronde goed voor. Ook in de tweede ronde liep het lekker totdat hij in proef 3 een boom raakte. Hij kwam ten val en verloor veel tijd. In de laatste ronde heeft hij geen risico’s meer genomen en eindigde op een zesde plaats in de E1 klasse en een negende plaats in de scratch.

Met Jarno Zandbergen ging het de hele dag niet lekker omdat hij moeite had om het goede ritme te vinden. In de eerste ronde ging het rijden nog redelijk maar in de tweede en derde ronde ging hij er een aantal keren bij liggen. Na de valpartijen heeft hij geen risico’s meer genomen en kwam uit op een zevende plaats in de E1 klasse en werd twaalfde in de scratch.

Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Vorden.

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search