Tommie Jochems vierde in het ONK Enduro in Dinant

Tommie Jochems van het WPM KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Dinant vierde geworden waarvan hij de tweede Nederlander was in de E1 klasse. Jochems kwam twee keer ten val en verloor hiermee de aansluiting met de top drie waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats.

De dag bestond uit vijf ronden van 95 minuten met in elke ronde twee proeven met als afsluiter nog 1x een extra proef bij start/finish. Dit maakte een rijtijd van ±8 uur. Omdat de wedstrijd in Dinant enkel voor de inters was, kon Nina Klink niet deelnemen. Mark Wassink kampt nog met zijn blessure en Marc Zomer reisde niet af naar Dinant waardoor er slechts drie rijders van het team aan de start kwamen in Dinant.

Voor Tommie begon de dag wat stroef maar wel zat de snelheid er lekker in. Tijdens de eerste ronde kwam hij in het gladde gras een keer ten val en verloor hierbij gelijk kostbare seconden op de concurrentie. Dit probeerde hij in de daaropvolgende ronden goed te maken door flink te pushen in de proeven. Helaas ging het in de derde ronde opnieuw mis en schoof hij in het gladde gras onderuit. Het leek droog te zijn maar toch werd hij in een afhangende bocht verrast. Door deze twee valpartijen was de aansluiting met de top drie ver te zoeken. Omdat de proeven vrij kort waren, kon hij het verschil moeilijk maken. Hierdoor besloot hij om in de laatste proeven constant te rijden omdat de concurrentie achter hem op slechts enkele seconden stond. Tommie sloot de dag af op een vierde plaats in de E1 klasse en was hiermee tweede Nederlander.

Robin Nijkamp begon lekker aan de dag en had maar weinig last van harde onderarmen. Hij wist het tempo de hele dag goed vast te houden en eindigde op een zeventiende plaats in de scratch en was hiervan de achtste Nederlander.

Jarno Zandbergen had gelijk een goed gevoel in handen en wist in eerste proef een goede tijd neer te zetten. In de tweede proef was het glad en dit koste Jarno wat moeite om hierop het goede ritme te pakken te krijgen. Hij verloor hier wat tijd op de concurrentie. In de daaropvolgende ronden ging het beter en werden de tijden sneller. Omdat hij in de eerste twee ronden best veel tijd verloor in de tweede proef, kwam hij niet verder dan een vijfentwintigste plaats in de scratch en werd hiermee de veertiende Nederlander.

Het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is nu in volle gang want aankomend weekend staat alweer de volgende wedstrijd op het programma in Hellendoorn!

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search